KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

O nas

Przedszkole Nr 12 w Warszawie

Placówka z tradycjami. Wrośliśmy w krajobraz, klimat i historię Muranowa. Przedszkole zmieniało się wraz z nim i staje się, jak wszystko dookoła, coraz nowocześniejsze. Można powiedzieć, że nasza placówka ma charakter wielopokoleniowy. W jej murach dorastają teraz wnuki pierwszych absolwentów, ale cieszymy się również dobrą opinią wśród nowych mieszkańców niedawno powstałych osiedli. Tradycyjnie przyjmujemy młodsze rodzeństwo dzieci kończących u nas edukację przedszkolną lub uczących się już w szkole. Dzięki temu od lat jesteśmy zaprzyjaźnieni z wieloma rodzinami mieszkającymi w otoczeniu naszego przedszkola.

Nasze dzieje

Pierwszą kierowniczką przedszkola - wówczas Przedszkola nr 185, została pani Maria Minasiewicz. Wkrótce po otwarciu placówka zaczęła prężnie nawiązywać współpracę z bliższym i dalszym środowiskiem – gościła wiele zagranicznych delegacji m.in. z Bułgarii, Czechosłowacji, ale również z Danii i USA. Do grup przyjmowanych było znacznie więcej dzieci, a też metody i styl pracy znacznie różniły się od dzisiejszych.
Kolejnymi dyrektorkami były: pani Janina Stroik, a następnie pani Danuta Janowska. To za jej kadencji numer przedszkola został zmieniony na 12, a w 2001 roku budynek gruntownie wyremontowano i zmodernizowano.
Dziś w murach placówki dorastają wnuki pierwszych absolwentów, jak również dzieci z niedawno powstałych okolicznych osiedli. Korzystają z przestronnych, jasnych i bogato wyposażonych sal zabaw, dużej sali gimnastycznej oraz ogrodu – miejsca ciekawych obserwacji przyrodniczych, zabaw badawczych, eksperymentów i spontanicznej aktywności ruchowej.
Od 2006 r. szefuje nam pani Zofia Markowicz, a przedszkole, mocno wrośnięte w krajobraz, klimat i historię Muranowa, wraz z nim zmienia się i unowocześnia.