KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Żabki

Oddział  Żabki 

to oddział składający się z dzieci w wieku 5 i 6 lat .

Część dzieci zna się i przyjaźni już od roku, a nawet dłużej, ale niektóre zaczęły uczęszczać do naszego przedszkola dopiero od września. Dużo uwagi poświęcamy więc integracji grupy, utrwalaniu zasad bezpiecznej i zgodnej zabawy oraz doskonaleniu czynności samoobsługowych.

Przedszkolaki z grupy "Żabek" lubią poznawać nowe rzeczy, eksperymentować i samodzielnie badać świat. Bardzo ciekawi je przyroda oraz wszelka aktywność plastyczna i konstrukcyjna. Dużo radości czerpią z systematycznie organizowanych zabaw ruchowych połączonych z muzyką, tańcem i śpiewem. Chętnie sięgają po układanki, gry logiczne i pomoce z kącika ćwiczeń, dzięki którym rozwijają  umiejętności potrzebne do późniejszej nauki czytania i pisania.

Dni wypełnione zabawami, zajęciami edukacyjnymi i działaniami w ogrodzie są intensywne i pełne wrażeń. W chwilach przeznaczonych na relaks dzieci z zainteresowaniem słuchają czytanych przez nauczycielki książek i odpoczywają przy spokojnej muzyce.

W oddziale " Żabek" pracują: pani Iwona i pani Ludmiła.

 
Zajęcia plastyczne

Żabki uczestniczyły w warsztatach plastycznych pt. „Coś z niczego” w MDK Muranów. Dzieci zapoznały się z podstawowymi zasadami segregowania odpadów oraz zastanawiały się jak można powtórnie je wykorzystać ?
Podczas warsztatów wykonały kilka prac plastycznych między innymi ze starych skarpetek, włóczki czy makulatury.