KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Aktualności

Międzynarodowy Dzień Kucharza

Zdjęcia dostępne w galerii.

Zabawy w oddziale Biedronek

Zdjęcia dostępne w galerii.

Podziękowanie dla Rodziców

Zdjęcia  dostępne w galerii.

„Jesienne Witraże”

Zdjęcia dostępne w galerii.

„Pola Nadziei”

Zdjęcia dostępne w galerii.

„Przedszkole strzela gole”

Zdjęcia dostępne w galerii.

SPOTKANIE Z PSYCHOLOGIEM

Zapraszamy Rodziców dzieci odchodzących  do szkoły w 2022 r. na spotkanie z psychologiem,
które odbędzie się w naszym przedszkolu  23 września (czwartek) o godz. 17.00
Temat spotkania : „Gotowość dziecka do podjęcia nauki w szkole”
Przewidywany czas spotkania: 1 - 1:30 godz.

DRODZY RODZICE

SERDECZNIE ZAPRASZAMY NA ZEBRANIA, KTÓRE ODBĘDĄ SIĘ W NASTĘPUJĄCYCH TERMINACH:

ODDZIAŁ I – „BIEDRONKI”- 6 WRZEŚNIA(PONIEDZIAŁEK) GODZ. 17.00
ODDZIAŁ II –„SMERFY” - 8 WRZEŚNIA (ŚRODA) GODZ. 17.30
ODDZIAŁ III –„ŻABKI” - 7 WRZEŚNIA (WTOREK) GODZ. 17.00
ODDZIAŁ IV –„SŁONECZKA” - 8 WRZEŚNIA (ŚRODA) GODZ. 17.00

W ZWIĄZKU Z SYTUACJĄ PANDEMICZNĄ PROSIMY, ABY W ZEBRANIU UCZESTNICZYŁ TYLKO JEDEN Z RODZICÓW DZIECKA.
NA CZAS ZEBRAŃ PROSIMY O ZAPEWNIENIE DZIECIOM OPIEKI.

Do Rodziców dzieci ze „Słoneczek”

W najbliższy wtorek ( 6.VII) jedziemy do Muzeum Narodowego.

Z przedszkola wychodzimy o godz. 9:15.

Prosimy o zaopatrzenie dzieci w maseczki.

Dziękujemy :)

Propozycje z naszej kuchni

Przepis na knedle z truskawkami dostępny w zakładce Propozycje z naszej kuchni.

Niesamowite rzeźby z drewna

Zdjęcia z warsztatów realizowanych przez Fundację Szkatułka dostępne w galerii.

Wycieczka

W środę, 9 czerwca odbyła się wycieczka dzieci z oddziałów III i IV do Gąsiorowa. Ośrodek „Młyn Gąsiorowo”.
Zdjęcia dostępne w galerii.

Zabawy dla dzieci z okazji ich Święta

1 czerwca  (wtorek) godz. 10:00 - 12:00

W tym dniu  przed południem w ogrodzie przedszkolnym planujemy atrakcyjne zabawy dla dzieci.

Mamy nadzieję, że humory i pogoda nam dopiszą.

Wycieczka do Gąsiorowa

Dnia 09.06.2021 r. odbędzie się wycieczka oddziałów III i IV do Gąsiorowa.
Ośrodek „Młyn Gąsiorowo”.

Przedszkole nr 12 realizuje program edukacyjny
„Kocham Warszawę – łapię deszczówkę”


Program zakłada trzy obszary działań:

1. Kocham Warszawę – projekt dedykowany nauczycielom w przedszkolach, poświęcony zagadnieniom związanym z obiegiem wody. W jego ramach zaplanowane jest przekazanie materiałów edukacyjnych (scenariusze zajęć , bajka – audiobook +pdf i piosenka).

2. Montaż naziemnej instalacji do zbierania deszczówki - instalacji w przedszkolu dwóch zbiorników z tworzyw sztucznych o pojemności 300 l.

3. Nasadzenia dwóch drzew.

Fundacja Veolia Polska jest pomysłodawcą i realizatorem projektu „Kocham Warszawę – łapię deszczówkę” skierowanego do przedszkoli. Jest to program edukacyjny propagujący działania w zakresie ochrony środowiska. Fundacja wspiera inicjatywy ekologiczne w miastach, kładąc duży nacisk na komponent edukacyjny i kształtowanie postaw proekologicznych. Celem projektu jest edukacja najmłodszych warszawiaków na temat gospodarki wodnej, wyposażenie przedszkoli w instalacje do gromadzenia deszczówki, nasadzenia drzew na terenie wytypowanych placówek oraz promowanie postaw ekologicznych i odpowiedzialnych za środowisko.