KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Aktualności

Do Rodziców dzieci ze „Słoneczek”

W najbliższy wtorek ( 6.VII) jedziemy do Muzeum Narodowego.

Z przedszkola wychodzimy o godz. 9:15.

Prosimy o zaopatrzenie dzieci w maseczki.

Dziękujemy :)

Propozycje z naszej kuchni

Przepis na knedle z truskawkami dostępny w zakładce Propozycje z naszej kuchni.

Wesołe zabawy u Biedronek i Smerfów

Zdjęcia dostępne w galerii.

Niesamowite rzeźby z drewna

Zdjęcia z warsztatów realizowanych przez Fundację Szkatułka dostępne w galerii.

Dziękujemy

Żegnaj kochane przedszkole

Zdjęcia z uroczystego pożegnania "Starszaków"  dostępne w galerii.

Konkurs Origami

Wyniki Śródmiejskiego Konkursu Origami - „Kwiaty pól, łąk i ogrodów” organizowanego przez Szkołę Podstawową przy ul. Ciasnej dostępne w galerii.

Wycieczka

W środę, 9 czerwca odbyła się wycieczka dzieci z oddziałów III i IV do Gąsiorowa. Ośrodek „Młyn Gąsiorowo”.
Zdjęcia dostępne w galerii.

Zabawy dla dzieci z okazji ich Święta

1 czerwca  (wtorek) godz. 10:00 - 12:00

W tym dniu  przed południem w ogrodzie przedszkolnym planujemy atrakcyjne zabawy dla dzieci.

Mamy nadzieję, że humory i pogoda nam dopiszą.

Teatrzyk

Dnia 28.05.2021 r. odbędzie się przedstawienie pt. - "Asterix ratuje Obelixa".

Wycieczka do Gąsiorowa

Dnia 09.06.2021 r. odbędzie się wycieczka oddziałów III i IV do Gąsiorowa.
Ośrodek „Młyn Gąsiorowo”.

Przedszkole nr 12 realizuje program edukacyjny
„Kocham Warszawę – łapię deszczówkę”


Program zakłada trzy obszary działań:

1. Kocham Warszawę – projekt dedykowany nauczycielom w przedszkolach, poświęcony zagadnieniom związanym z obiegiem wody. W jego ramach zaplanowane jest przekazanie materiałów edukacyjnych (scenariusze zajęć , bajka – audiobook +pdf i piosenka).

2. Montaż naziemnej instalacji do zbierania deszczówki - instalacji w przedszkolu dwóch zbiorników z tworzyw sztucznych o pojemności 300 l.

3. Nasadzenia dwóch drzew.

Fundacja Veolia Polska jest pomysłodawcą i realizatorem projektu „Kocham Warszawę – łapię deszczówkę” skierowanego do przedszkoli. Jest to program edukacyjny propagujący działania w zakresie ochrony środowiska. Fundacja wspiera inicjatywy ekologiczne w miastach, kładąc duży nacisk na komponent edukacyjny i kształtowanie postaw proekologicznych. Celem projektu jest edukacja najmłodszych warszawiaków na temat gospodarki wodnej, wyposażenie przedszkoli w instalacje do gromadzenia deszczówki, nasadzenia drzew na terenie wytypowanych placówek oraz promowanie postaw ekologicznych i odpowiedzialnych za środowisko.

Rozporządzenie

W związku z rozporządzeniem Ministra Edukacji i Nauki z 26 marca 2021 r. (poz. 561) w sprawie czasowego ograniczenia funkcjonowania jednostek systemu oświaty w związku z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19 informujemy, że nasze przedszkole pozostaje zamknięte. W rozporządzeniu rozszerzona została grupa dzieci i uczniów, którzy mogą skorzystać z zajęć opiekuńczych w przedszkolu i szkole podstawowej.

W poniższym linku stanowisko Ministerstwa Edukacji i Nauki , w którym m.in. doprecyzowane zostało w jakich sytuacjach placówki wychowania przedszkolnego mają obowiązek prowadzić stacjonarne zajęcia dla dzieci.

https://www.gov.pl/web/edukacja-i-nauka/zawieszenie-pracy-stacjonarnej-przedszkoli-do-11-kwietnia


Zmiany w zasadach bezpieczeństwa

Ankieta dla rodziców/opiekunów prawnych zatrudnionych w podmiotach wykonujących działalność leczniczą lub służbach porządkowych realizujących zadania publiczne w związku z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19, dotyczącą deklaracji opieki przedszkolnej świadczonej przez przedszkole od 29 marca do 9 kwietnia br.

Informacje zawarte w treści ankiety - dotyczące określonych/wymienionych grup zawodowych - mogą ulec zmianie. Oczekujemy na aktualizację dotychczasowych przepisów prawa w tym zakresie.

Zmiany w zasadach bezpieczeństwa

Fundacja Szkatułka - 24 marca 2021
szkatułka

Kurs Kreatywności dla dzieci „MALI AKTORZY” online

Kurs Kreatywności dla dzieci

 

Informacja dla rodziców dzieci 6 - letnich

plakat promocyjny

 
Warszawskie wytyczne edukacyjne w czasie pandemii

Ministerstwo Edukacji Narodowej zadecydowało, że we wrześniu uczniowie wrócą do tradycyjnej nauki stacjonarnej. Miasto na pierwszym miejscu stawia zawsze bezpieczeństwo dzieci i młodzieży oraz nauczycieli i pracowników oświaty. Dlatego przygotowało już szczegółowe procedury postępowania oraz wytyczne dotyczące dalszej pracy szkół, zarówno dla formy tradycyjnej, jak i mieszanej oraz zdalnej.

Przygotowaliśmy „Warszawskie wytyczne edukacyjne”, które zawierają praktyczne wskazówki dla dyrektorów szkół i przedszkoli, w tym również placówek specjalnych oraz poradni psychologiczno-pedagogicznych.  Zachęcamy wszystkie szkolne społeczności do dzielenia się swoimi doświadczeniami i problemami. Będziemy wspólnie szukali najlepszych rozwiązań –mówi Renata Kaznowska, wiceprezydent Warszawy.

W dokumencie są m.in. wskazówki, jak właściwe zaplanować pracę, gdzie szukać regulacji prawnych, jak najlepiej zorganizować przestrzeń szkolną, wprowadzić wewnętrzne regulacje dotyczące zapobiegania i przeciwdziałania COVID-19, jak komunikować się ze społecznością szkolną czy integrować uczniów. Są w nim także zawarte zalecenia dotyczące m.in. jak najszybszego wdrożenia narzędzi do edukacji zdalnej, nie czekając na dalszy rozwój wydarzeń, organizacji pracy w przedszkolach, wspierania dzieci z niepełnosprawnościami, rozwijania kompetencji cyfrowych czy monitorowania problemów uczniów.

„Warszawskie wytyczne edukacyjne– nauka w czasie pandemii” wraz z dodatkowymi materiałami – w załączeniu.

/uploads/5e614a2f9e722/pages/39/content//warszawskie-wytyczne-edukacyjne-nauka-w-czasie-pandemii-1.pdf

 
List Prezydenta m.st. Warszawy do Uczniów i Rodziców z okazji rozpoczęcia roku szkolnego 2020/2021

/uploads/5e614a2f9e722/pages/39/content//list-prezydenta-poczatek-roku-2020-rodzice.pdf

Bezpieczny powrót do szkół.
Działania MEN w zakresie organizacji roku szkolnego 2020/2021 w warunkach epidemii

W zakresie wychowania przedszkolnego obowiązują wytyczne przeciwepidemiczne Głównego Inspektora Sanitarnego z 2 lipca br. dla przedszkoli, oddziałów przedszkolnych oraz instytucji opieki nad dziećmi w wieku do lat 3.