Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Szanowni Rodzice

Śniadania podajemy w formie " Stół szwedzki ". Dzięki temu dzieci same decydują jaką kanapkę sobie przygotują i jakie ilości zjedzą.

 

 

Jadłospis tygodniowy 14 – 18 października 2024

 

Dzień

 

Śniadanie

Drugie śniadanie

Obiad

Podwieczorek

 

Poniedziałek

14.10.

Płatki owsiane z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, herbata z cytryną

 

Jabłko

ZUPA: Kapuśniak z natką pietr.

II DANIE: Kasza gryczana, pieczeń z szynki z sosem własnym, marchewka z chrzanem i papryką, kompot wieloowocowy

Kajzerka z masłem, kabanos drobiowy, ogórek kiszony, herbata malinowa, ½ banana

 

Wtorek

15.10.

Kawa zbożowa,
pieczywo mieszane z masłem, polędwica sopocka, żółty ser, rukola, pomidor,
herbata truskawkowa

 

 

Jabłko, marchewka do chrupania

ZUPA: Rosół z makaronem i koperkiem

II DANIE: Ziemniaki, potrawka z kurczaka, buraczki na ciepło,
woda z miodem i pomarańczą

Gofry z musem jabłkowym i cynamonem (wypiek własny), herbata z cytryną

 

Środa

16.10.

Kasza kukurydziana z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, szynka z indyka, sałata, papryka, kiełki, herbata z cytryną

 

Jabłko

ZUPA: Ogórkowa z koperkiem

II DANIE: Makaron z białym serem i polewą truskawkową,
kompot wieloowocowy

Bułka wrocławska, szynkowa, pomidor, herbata wiśniowa, gruszki

 

Czwartek

17.10.

Kakao, pieczywo mieszane z masłem, szynka wędzona, jajko, cykoria, pomidor, herbata wiśniowa

Jabłko

ZUPA: Jarzynowa z natką pietr.

II DANIE: Makaron spaghetti z mięsem mielonym, sosem pomidorowym, żółtym serem z świeżą bazylią , woda z miodem i grejpfrutem

PASOWANIE Gr.I

Wafle ryżowe, serek waniliowy, herbata z cytryną, kaki

 

Piątek
18.10.

Płatki kukurydziane z mlekiem,
pieczywo mieszane z masłem, ser zółty, sałata, papryka,
herbata z cytryną

 

Jabłko, kalarepa

ZUPA: Zupa z soczewicy z koperkiem

II DANIE:  Ziemniaki, filet z miruny z jarzynami po grecku,
kompot wieloowocowy

Kajzerka z masłem, polędwica sopocka, pomidor, herbata truskawkowa, kiwi

Jadłospis może ulec zmianie

 

Jadłospis tygodniowy 21 – 25 października 2024

 

Dzień

 

Śniadanie

Drugie śniadanie

Obiad

Podwieczorek

 

Poniedziałek

21.10.

Płatki ryżowe z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, szynka z indyka, sałata, pomidor,  herbata z cytryną

Jabłko, marchewka do chrupania

 

ZUPA: Fasolowa z koperkiem

II DANIE: Kasza kus-kus, sztuka mięsa z sosem własnym, ogórek kiszony z papryką i oliwą, kompot wieloowocowy

Bułka wrocławska, żółty ser, rzodkiewki, herbata wiśniowa, ½ banana

 

Wtorek

22.10.

Kakao, pieczywo mieszane z masłem, polędwica sopocka, jajko, rukola, papryka, kiełki, herbata malinowa

 

 

Jabłko

ZUPA: Zacierkowa z jarzynami i koperkiem

II DANIE:  Ziemniaki, pieczone podudzie z kurczaka, buraczki zasmażane, woda z miodem i grejpfrutem

Racuchy drożdżowe (wypiek własny), herbata z cytryną, ½ gruszki

 

Środa

23.10.

Płatki kukurydziane z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa  żywiecka, sałata, ogórek zielony,  herbata z cytryną

Jabłko, kalarepa

 

ZUPA: Barszcz ukraiński z natką

II DANIE: Kopytka z sosem pieczarkowym, marchewka z chrzanem i majonezem, kompot wieloowocowy

Kajzerka z masłem, szynka wędzona, pomidor, kiełki, herbata malinowa, ½ banana

 

Czwartek

24.10.

Kawa zbożowa,
pieczywo mieszane z masłem, parówki z szynki z ketchupem, ogórek kiszony,
herbata wiśniowa

 

 

Jabłko

ZUPA: Pomidorowa z ryżem i koperkiem

II DANIE: Ziemniaki, kotlet mielony, surówka colesław,
woda z miodem i pomarańczą

Ciasto biszkoptowe (wypiek własny ), herbata z cytryną, kaki

 

Piątek
25.10.

Zacierki z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, herbata z cytryną

Jabłko

ZUPA: Krupnik z natką pietr.

II DANIE: Ziemniaki, kotlet z dorsza, surówka z kiszonej kapusty z oliwą z oliwek,
kompot wieloowocowy

 

Bułka wrocławska, polędwica sopocka, sałata, ogórek kiszony, herbata truskawkowa, ½ gruszki

Jadłospis może ulec zmianie.