Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

 

Jadłospis tygodniowy 02 – 06 października 2023

 

Dzień

 

Śniadanie

Drugie śniadanie

Obiad

Podwieczorek

 

Poniedziałek

02.10.

Płatki kukurydziane z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, żółty ser, sałata, pomidor, herbata z cytryną

Jabłko, marchewka do chrupania

ZUPA: Jarzynowa z koperkiem

II DANIE: Makaron kolanka, schab pieczony z sosem własnym, ogórek kiszony z papryką i oliwa z oliwek, kompot wieloowocowy

Kajzerka z masłem, polędwica sopocka, rzodkiewki, herbata wiśniowa, ½ gruszki

 

Wtorek

03.10.

Kawa inka,
pieczywo mieszane z masłem, szynka wędzona, sałata, papryka, jajko gotowane,
herbata malinowa

 

 

Jabłko, soki owocowo - warzywne

ZUPA: Zacierkowa z jarzynami i natką pietruszki

II DANIE: Ziemniaki, kotlet mielony z piesi kurczaka, buraczki zasmażane, woda z miodem i grejpfrutem

Bułeczka drożdżowa masłem, twarożek waniliowy,

herbata z cytryną, śliwki

 

Środa

04.10.

Kasza manna z mlekiem,
pieczywo mieszane z masłem, szynka z indyka, sałata, pomidor koktajlowy,
herbata z cytryną

 

Jabłko

ZUPA: Kapuśniak z natką pietruszki

II DANIE: Kluski leniwe z serem białym, masłem i bułka tartą, marchewka z jabłkiem i oliwa z oliwek, kompot wieloowocowy

Bułka wrocławska z masłem,
szynkowa, ogórek świeży, kiełki,
herbata truskawkowa, ½ banana

 

Czwartek

05.10.

Kakao, pieczywo mieszane z masłem, parówki z szynki z ketchupem, ogórek kiszony, herbata ananasowa

Jabłko, kalarepa

 

 

ZUPA: Fasolowa z koperkiem

II DANIE: Ziemniaki, pieczone podudzie z kurczaka, mizeria z jogurtem naturalnym, woda z miodem i pomarańcza

Ciasto szarlotka (wypiek własny), herbata z cytryną

 

Piątek
06.10

.

Płatki ryżowe z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, papryka, herbata z cytryną

 

Jabłko

ZUPA: Pomidorowa z ryżem i koperkiem

II DANIE: Ziemniaki, filet z miruny, surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą i majonezem, kompot wieloowocowy

Bułka wrocławska z masłem, kabanos drobiowy, pomidor, herbata malinowa, ½ gruszki

Jadłospis może ulec zmianie

Jadłospis tygodniowy 09 – 13 października 2023

 

Dzień

 

Śniadanie

Drugie śniadanie

Obiad

Podwieczorek

 

Poniedziałek

09.10

Płatki owsiane z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, jajko gotowane, pomidor koktajlowy, herbata z cytryną

Jabłko, marchewka do chrupania

ZUPA: Ogórkowa z koperkiem

II DANIE: Kasza gryczana, bitki wołowe z sosem własnym, sałatka z pomidorów ze świeżą bazylią, kompot wieloowocowy

Bułka paluch z masłem, polędwica sopocka, rzodkiewki, cykoria, herbata malinowa, ½ banana

 

Wtorek

10.10.

Kawa inka, pieczywo mieszane z masłem, sałata, szynkowa, żółty ser, papryka, kiełki, herbata wiśniowa

Jabłko

ZUPA: Krupnik z natką pietruszki

II DANIE: Ziemniaki, kotlet z indyka, marchewka z groszkiem zasmażana, woda z miodem i pomarańczą

Chałka z masłem, dżem niskosłodzony,
herbata z cytryną, ½ gruszki

 

Środa

11.10.

Kasza kukurydziana z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, szynka z indyka, cykoria, pomidor, herbata z cytryną

 

Jabłko

ZUPA: Barszcz ukraiński z koperkiem

II DANIE: Naleśniki z białym serem i sosem jogurtowo - truskawkowym, kompot wieloowocowy

Kajzerka z masłem, szynka wędzona, ogórek świeży herbata owocowa, śliwki

 

Czwartek

12.10.

Kakao,
pieczywo mieszane z masłem, schab pieczony (wypiek własny),, jajko gotowane, sałata, papryka,
herbata malinowa

 

 

Jabłko, kalarepa

ZUPA: Grochówka z natką pietruszki

II DANIE: Ryż na sypko, pieczeń z szynki z sosem własnym, ogórek kiszony,
woda z miodem i grejpfrutem

Racuchy drożdżowe (wypiek własny), herbata z cytryną, winogrona

 

Piątek
13.10.

Zacierki z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, żółty ser, sałata, pomidor koktajlowy, herbata z cytryną

 

Jabłko

ZUPA: Jarzynowa z koperkiem

II DANIE: Ziemniaki, kotlet z dorsza, surówka z kiszonej kapusty z oliwa z oliwek, kompot wieloowocowy

Bułka wrocławska z masłem, polędwica sopocka, ogórek kiszony, herbata wiśniowa, ½ gruszki

Jadłospis może ulec zmianie.