Jadłospis
Rodzice
Śniadania podajemy w formie " Stół szwedzki ". Dzięki temu dzieci same decydują jaką kanapkę sobie przygotują i jakie ilości zjedzą.
14 kwietnia - poniedziałek
śniadanie:
płatki kukurydziane z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, szynkowa, sałata lodowa, kiełki, pomidor, herbata z cytryną
II śniadanie:
jabłko
obiad:
jarzynowa z koperkiem, ziemniaki, makaron penne, gulasz z szynki z sosem własnym, ogórek kiszony, kompot wieloowocowy
podwieczorek:
kajzerka z masłem, ser żółty, ogórek świeży, herbata malinowa, 1/2 banana
15 kwietnia - wtorek
śniadanie:
kakao, pieczywo mieszane z masłem, polędwica sopocka, jajko, sałata, papryka, herbata truskawkowa
II śniadanie:
jabłko, kalarepa
obiad:
krupnik z natką pietruszki, ziemniaki, kotlet pożarski, mizeria z jogurtem, woda z miodem i pomarańczą
podwieczorek:
ciasto biszkoptowe z powidłami śliwkowymi ( wypiek własny ), herbata z cytryną, melon
16 kwietnia - środa
śniadanie:
zacierki z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa, sałata, pomidor, herbata z cytryną
II śniadanie:
jabłko
obiad:
ogórkowa z koperkiem, naleśniki z białym serem i powidłami śliwkowymi oraz polewą malinową, kompot wieloowocowy
podwieczorek:
bułka wrocławska z masłem, szynkowa, rzodkiewki, kiełki, herbata wiśniowa, kiwi
17 kwietnia - czwartek
śniadanie:
kawa inka, pieczywo mieszane z masłem, parówki z szynki z ketchupem, ogórek świeży, herbata z owoców leśnych
II śniadanie:
jabłko
obiad:
pomidorowa z makaronem i koperkiem, ziemniaki, pieczone podudzie z kurczaka, sałata z jogurtem, woda z miodem i grejpfrutem
podwieczorek:
bułka maślana, herbata z cytryną, 1/2 gruszki
18 kwietnia - piątek
śniadanie:
kasza manna z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, szynka z indyka, żółty ser, sałata, pomidor, herbata z cytryną
II śniadanie:
jabłko, soki tłoczone
obiad:
kalafiorowa z natką pietruszki, ziemniaki, filet z miruny, marchewka z papryką i chrzanem, kompot wieloowocowy
podwieczorek:
bułka paluch z masłem, szynka wędzona, ogórek świeży, herbata truskawkowa, 1/2 jabłka