Jadłospis
Rodzice
Śniadania podajemy w formie " Stół szwedzki ". Dzięki temu dzieci same decydują jaką kanapkę sobie przygotują i jakie ilości zjedzą.
16 czerwca - poniedziałek
śniadanie:
kasza kukurydziana z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, pomidor, herbata z cytryną
II śniadanie:
jabłko
obiad:
Jarzynowa z koperkiem, makaron, indyk z sosem curry, kompot wieloowocowy
podwieczorek:
bułka wrocławska z masłem, szynka wędzona, sałata, rzodkiewki, herbata malinowa, truskawki
17 czerwca - wtorek
śniadanie:
kakao, pieczywo mieszane z masłem, polędwica sopocka, żółty ser, sałata, papryka, kiełki, herbata truskawkowa
II śniadanie:
jabłko
obiad:
ogórkowa z koperkiem, kasza gryczana, pieczeń schabowa z sosem własnym, sałatka z pomidorów ze świeżą bazylią, woda z miodem i pomarańczą
podwieczorek:
bułka maślana, herbata z cytryną, arbuz
18 czerwca - środa
śniadanie:
kasza manna z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, szynka wędzona, sałata, pomidor, herbata z cytryną
II śniadanie:
jabłko
obiad:
botwinka z koperkiem, kluski leniwe z masłem i bułką tartą, marchewka z jabłkiem i oliwą, kompot wieloowocowy
podwieczorek:
bułka orkiszowa z masłem, polędwica z indyka, ogórek świeży, herbata z owoców leśnych, arbuz
19 czerwca - czwartek - ŚWIĘTO
20 czerwca - piątek
śniadanie:
płatki kukurydziane z mlekiem, pieczywo mieszana z masłem, żółty ser,, sałata, pomidor, herbata z cytryną
II śniadanie:
jabłko
obiad:
krupnik z koperkiem, ziemniaki, kotlet schabowy, mizeria z jogurtem naturalnym, kompot wieloowocowy
podwieczorek:
chleb staropolski z masłem, szynka wędzona, pomidor, herbata truskawkowa, 1/2 jabłka