Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Szanowni Rodzice

Śniadania podajemy w formie " Stół szwedzki ". Dzięki temu dzieci same decydują jaką kanapkę sobie przygotują i jakie ilości zjedzą.

 Jadłospis tygodniowy 03 – 07 lutego 2025

 

Dzień

 

 

Śniadanie

 

Drugie śniadanie

 

Obiad

 

Podwieczorek

 

Poniedziałek

03.02.

Płatki kukurydziane z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, jajko, szynka z indyka, sałata, pomidor koktajlowy, herbata z cytryną

Jabłko, marchewka do chrupania

ZUPA: Pomidorowa z makaronem i koperkiem

II DANIE: Ziemniaki, kotlet pożarski, surówka z kapusty pekińskiej z papryką, kompot wieloowocowy

Kajzerka z masłem, szynkowa, ogórek kiszony, herbata malinowa, ½ banana

 

Wtorek

04.02.

Kakao, pieczywo mieszane z masłem, polędwica sopocka, żółty ser, sałata lodowa, papryka, herbata wiśniowa

Jabłko

ZUPA: Ogórkowa z koperkiem

II DANIE: Makaron spaghetti z mięsem mielonym i sosem pomidorowym,
woda z miodem i pomarańczą

Rogal drożdżowy, herbata z cytryną, mandarynki

 

Środa

05.02.

Kasza manna z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa żywiecka, sałata, pomidor, herbata z cytryną

Jabłko

ZUPA: Krupnik z natką pietruszki

II DANIE: Kluski leniwe z masłem i bułką tartą, marchewka z jabłkiem i oliwą,
kompot wieloowocowy

Bułka wrocławska, kabanos drobiowy, ogórek świeży, herbata wieloowocowa, melon

 

Czwartek

06.02.

Kawa inka, pieczywo mieszane z masłem, parówki z szynki z ketchupem, ogórek kiszony, herbata malinowa

Jabłko

ZUPA: Jarzynowa z koperkiem

II DANIE: Kasza kus-kus, schab pieczony z sosem własnym, woda z miodem i grejpfrutem

Bułka maślana, galaretka owocowa, herbata z cytryną

 

Piątek
07.02.

Płatki ryżowe z mlekiem,
pieczywo mieszane z masłem, szynkowa, sałata, pomidor,
herbata z cytryną

Jabłko

ZUPA: Żurek z natką pietruszki

II DANIE: Ziemniaki, filet z miruny z jarzynami po grecku,
kompot wieloowocowy

Paluch z masłem, polędwica sopocka, papryka, herbata truskawkowa, ½ jabłka

Jadłospis może ulec zmianie

Jadłospis tygodniowy 10 – 14 lutego 2025

 

Dzień

 

 

Śniadanie

 

Drugie śniadanie

 

Obiad

 

Podwieczorek

 

Poniedziałek

10.02.

Płatki owsiane z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, żółty ser, pomidor, herbata z cytryną

Jabłko

 

ZUPA: Kapuśniak z natką pietruszki

II DANIE: Kasza gryczana, gulasz z szynki, marchewka z chrzanem, kompot wieloowocowy

Paluch z masłem, polędwica sopocka, ogórek kiszony, herbata wiśniowa, ½ banana

 

Wtorek

11.02.

Kawa inka, pieczywo mieszane z masłem, szynka wędzona, jajko, papryka, sałata, herbata malinowa

Jabłko

ZUPA: Zacierkowa z jarzynami i koperkiem

II DANIE: Ziemniaki, gołąbki z sosem pomidorowym, woda z miodem i grejpfrutem

Chałka z masłem, twarożek waniliowy, herbata z cytryną, kiwi

 

Środa

12.02.

Kasza manna z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, szynka z indyka, sałata, pomidor, herbata z cytryną

Jabłko

 

ZUPA: Ogórkowa z koperkiem

II DANIE: Naleśniki z serem białym, dżemem i polewą truskawkową, kompot wieloowocowy

Bułka wrocławska, szynkowa, ogórek świeży, herbata truskawkowa, ½ jabłka

 

Czwartek

13.02.

Kakao,
pieczywo mieszane z masłem, polędwica sopocka, żółty ser, papryka,
herbata wieloowocowa

Jabłko

ZUPA: Pomidorowa z ryżem i koperkiem

II DANIE: Ziemniaki, pieczone podudzie z kurczaka, surówka z selera i marchewki, woda z miodem i pomarańczą

Ciasto piernikowe ( wypiek własny ), herbata z cytryną, mandarynka

 

Piątek
14.02.

Płatki kukurydziane z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, jajko, pomidor, herbata z cytryną

Jabłko

ZUPA: Jarzynowa z koperkiem

II DANIE: Ziemniaki, kotlet z dorsza, surówka z ogórka kiszonego z oliwą,
kompot wieloowocowy

Kajzerka z masłem, szynka wędzona, rzodkiewka, sałata, herbata malinowa, ½ jabłka

Jadłospis może ulec zmianie.