Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Szanowni Rodzice

Śniadania podajemy w formie " Stół szwedzki ". Dzięki temu dzieci same decydują jaką kanapkę sobie przygotują i jakie ilości zjedzą.

 

Jadłospis tygodniowy 20  – 24 stycznia 2025

 

Dzień

 

Śniadanie

Drugie śniadanie

Obiad

 Podwieczorek

 

Poniedziałek

20.01.

Kasza manna z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, papryka, herbata z cytryną

Jabłko, marchewka do chrupania

ZUPA: Pomidorowa z makaronem i koperkiem

II DANIE: Ziemniaki, kotlet mielony, surówka z kapusty pekińskiej, kompot wieloowocowy

Grahamka z masłem, polędwica sopocka, sałata, pomidor, herbata wiśniowa, ½ banana

 

Wtorek

21.01.

Kakao, pieczywo mieszane z masłem, szynka wędzona, żółty ser, sałata lodowa, kiełki, pomidor, herbata truskawkowa

Jabłko, musy owocowo -warzywne

ZUPA: Zacierkowa z koperkiem

II DANIE: Kasza gryczana, pieczeń schabowa z sosem własnym, ogórek kiszony , woda z miodem i pomarańczą

Bułka maślana, herbata z cytryną, mandarynka

 

Środa

22.01.

Płatki kukurydziane  z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, szynka z indyka, rzodkiewki, sałata, herbata z cytryną

 

Jabłko

ZUPA: Krupnik z koperkiem

II DANIE: Kluski leniwe z masłem i bułką tartą, marchewka z jabłkiem i oliwą, kompot wieloowocowy

 

Kajzerka z masłem, kabanos drobiowy, ogórek kiszony, herbata malinowa, ½ pomarańczy

 

Czwartek

23.01.

Kawa inka,
pieczywo mieszane z masłem, parówki z szynki z ketchupem, papryka,
herbata wiśniowa

 

 

Jabłko, kalarepa

ZUPA: Jarzynowa z koperkiem

II DANIE: Ziemniaki, pieczone podudzie z kurczaka, buraczki na ciepło, woda z miodem i grejpfrutem

DZIEŃ BABCI I DZIADKA

Kanapka z szynkową, sałata, ogórek świeży, herbata z cytryną, ½ pomarańczy

 

Piątek
24.01.

Płatki ryżowe z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, szynkowa, sałata, pomidor, herbata z cytryną

 

Jabłko

ZUPA: Kapuśniak z natką pietruszki

II DANIE: Ziemniaki, filet z miruny, surówka z selera z marchewką, kompot wieloowocowy

DZIEŃ BABCI I DZIADKA

Bułka paryska z masłem, twarożek waniliowy, brzoskwinie, herbata truskawkowa

Jadłospis może ulec zmianie.

Jadłospis tygodniowy 27 – 31 stycznia 2025

 

Dzień

 

Śniadanie

Drugie śniadanie

Obiad

Podwieczorek

 

Poniedziałek

27.01.

Płatki kukurydziane z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, żółty ser, pomidor, kiełki, herbata z cytryną

Jabłko, marchewka do chrupania

ZUPA: Krupnik z koperkiem

II DANIE: Makaron spaghetti z mięsem mielony, sosem pomidorowym, kompot wieloowocowy

 

Kanapka z masłem, szynkowa, ogórek kiszony, herbata malinowa, winogrona

 

Wtorek

28.01.

Kawa inka, pieczywo mieszane z masłem, polędwica sopocka, jajko, sałata lodowa, papryka, herbata wiśniowa

Jabłko

 

 

ZUPA: Rosół z lanymi kluskami i koperkiem

II DANIE: Ziemniaki, potrawka z kurczaka, buraczki na ciepło, woda z miodem i pomarańczą

Ciasto biszkoptowe z dżemem ( wypiek własny ), herbata z cytryną, ½ banana

 

Środa

29.01.

Kasza manna z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa lisiecka, rzodkiewka, herbata z cytryną

Jabłko

 

ZUPA: Ogórkowa z natką pietruszki

II DANIE: Naleśniki z białym serem, dżemem i polewą z mango, kompot wieloowocowy

Kajzerka z masłem, szynka z indyka, pomidor, kiełki, herbata truskawkowa, mandarynka

 

Czwartek

30.01.

Kakao, pieczywo mieszane z masłem, szynka wędzona, żółty ser, ogórek kiszony, herbata ananasowa

Jabłko, kalarepa

 

 

ZUPA: Kapuśniak z natką pietruszki

II DANIE: Ziemniaki, kotlet z piersi kurczaka, marchewka z groszkiem, woda z miodem i grejpfrutem

Rogal drożdżowy, actimel, herbata z cytryną

 

Piątek
31.01.

Płatki owsiane z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, twarożek waniliowy, brzoskwinie, herbata z cytryną

 

Jabłko, soki tłoczone

ZUPA: Jarzynowa z koperkiem

II DANIE: Ziemniaki, kotlet z dorsza, surówka z pora z marchewką, kompot wieloowocowy

Bułka wrocławska z masłem, polędwica sopocka, rzodkiewki, herbata wiśniowa, ½ pomarańczy

Jadłospis może ulec zmianie.