Jadłospis
Rodzice
Śniadania podajemy w formie " Stół szwedzki ". Dzięki temu dzieci same decydują jaką kanapkę sobie przygotują i jakie ilości zjedzą.
31 marca - poniedziałek
śniadanie:
płatki kukurydziane z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, szynka z indyka, sałata, pomidor, kiełki, herbata z cytryną
II śniadanie:
jabłko
obiad:
pomidorowa z ryżem i koperkiem, ziemniaki, pieczeń schabowa z sosem własnym, surówka z kapusty pekińskiej z papryką, kompot wieloowocowy
podwieczorek:
bułka wrocławska, polędwica sopocka, ogórek świeży, herbata malinowa, 1/2 banana
1 kwietnia - wtorek
śniadanie:
kakao, pieczywo mieszane z masłem, szynka wędzona, żółty ser, sałata lodowa, rzodkiewka, herbata wiśniowa
II śniadanie:
jabłko, kalarepa
obiad:
ogórkowa z koperkiem, ziemniaki, podudzie pieczone, marchewka z groszkiem, woda z miodem i pomarańczą
podwieczorek:
ciasto biszkoptowe z powidłami śliwkowymi (wypiek własny)
2 kwietnia - środa
śniadanie:
kasza manna z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, polędwica sopocka, papryka, sałata, herbata z cytryną
obiad:
kapuśniak z natką pietruszki, naleśniki z białym serem, dżemem niskosłodzonym i polewą malinową, kompot wieloowocowy
podwieczorek:
paluch z masłem, szynka drobiowa, ogórek kiszony, kiełki, herbata truskawkowa, melon
3 kwietnia - czwartek
śniadanie:
kawa inka, pieczywo mieszane z masłem, parówki z ketchupem, ogórek świeży, herbata ananasowa
II śniadanie:
jabłko, musy owocowo-warzywne
obiad:
jarzynowa z koperkiem, ryż na sypko, indyk z warzywami (cukinia, por, pomidor, papryka), woda z miodem i grejpfrutem
podwieczorek:
kasza manna z polewą truskawkową, herbata z cytryną
4 kwietnia - piątek
śniadanie:
płatki owsiane z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa, jajko, sałata, pomidor, herbata z cytryną
II śniadanie:
jabłko
obiad:
krupnik z natką pietruszki, ziemniaki, filet z miruny, surówka z czerwonej kapusty z oliwą, kompot wieloowocowy
podwieczorek:
kajzerka z masłem, polędwica sopocka, ogórek świeży, herbata wieloowocowa, kiwi