Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Szanowni Rodzice

Śniadania podajemy w formie " Stół szwedzki ". Dzięki temu dzieci same decydują jaką kanapkę sobie przygotują i jakie ilości zjedzą.

Jadłospis tygodniowy 15  – 19 kwietnia 2024

 

Dzień

 

Śniadanie

Drugie śniadanie

Obiad

 Podwieczorek

 

Poniedziałek

15.04.

Płatki kukurydziane z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, szynka z indyka, cykoria, pomidor, herbata z cytryną

Jabłko, marchewka do chrupania

ZUPA: Żurek z natką pietruszki

II DANIE: Makaron spaghetti z mięsem mielonym, sos pomidorowy i żółty ser, kompot wieloowocowy

Bułka żytnia z masłem, twarożek waniliowy, herbata truskawkowa, ½ banana

 

Wtorek

16.04.

Kawa inka, pieczywo mieszane z masłem, polędwica sopocka, ser żółty, sałata, kiełki, rzodkiewka, herbata malinowa

Jabłko

 

 

ZUPA: Krupnik z koperkiem

II DANIE: Ziemniaki, kotlet schabowy, mizeria z jogurtem, woda z miodem i grejpfrutem

Racuchy drożdżowe z mąką orkiszową (wypiek własny), herbata z cytryną, mandarynka

 

Środa

17.04.

Kasza manna z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, szynkowa, rukola, pomidor koktajlowy, herbata z cytryną

Jabłko

 

ZUPA: Jarzynowa z koperkiem

II DANIE: Kluski leniwe z masłem i bułką tartą, marchewka z jabłkiem i oliwą, kompot wieloowocowy

Kajzerka z masłem, polędwica sopocka, ogórek świeży, kiełki, herbata wiśniowa, kiwi

 

Czwartek

18.04.

Kakao, pieczywo mieszane z masłem, schab pieczony ( wypiek własny ), jajko, sałata, papryka, herbata truskawkowa

Jabłko, kalarepa

 

 

ZUPA: Rosół z lanymi kluskami i natką pietruszki

II DANIE: Ziemniaki, potrawka z kurczaka, sałatka z pomidorów ze świeżą bazylią, woda z miodem i pomarańczą

Biszkopt z bitą śmietaną i galaretką (wypiek własny), herbata z cytryną

 

Piątek
19.04.

.

Zacierki z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, twarożek waniliowy, brzoskwinie, herbata z cytryną

 

Jabłko

ZUPA: Zupa z czerwonej soczewicy z natką pietruszki

II DANIE: Ziemniaki, kotlet z dorsza, marchewka z chrzanem i papryką, kompot wieloowocowy

Bułka wrocławska z masłem, szynka wędzona, sałata, pomidor, herbata malinowa, ½ jabłka

Jadłospis może ulec zmianie

 

 

Jadłospis tygodniowy 22 – 26 kwietnia 2024

 

Dzień

 

Śniadanie

Drugie śniadanie

Obiad

Podwieczorek

 

Poniedziałek

22.04.

Płatki owsiane z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, szynka z indyka, sałata, pomidor, herbata z cytryną

Jabłko

ZUPA: Brokułowa z koperkiem

II DANIE: Ryż na sypko, pieczeń z szynki z sosem własnym, sałatka z pomidorów ze świeżą bazylią, kompot wieloowocowy

Bułka wrocławska z masłem, dżem niskosłodzony, herbata wiśniowa, ½ banana

 

Wtorek

23.04.

Kakao, pieczywo mieszane z masłem, szynka wędzona, jajko, rzodkiewki, rukola, kiełki, herbata malinowa

Jabłko

ZUPA: Kapuśniak z natką

II DANIE: Ziemniaki, kotlet z kurczaka, sałata z jogurtem naturalnym, woda z miodem i pomarańczą

Racuchy drożdżowe z mąką orkiszową (wypiek własny), kisiel truskawkowy, melon

 

Środa

24.04.

Płatki kukurydziane z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, polędwica sopocka, sałata, papryka, herbata z cytryną

 

Jabłko

ZUPA: Barszcz czerwony z koperkiem

II DANIE: Naleśniki z białym serem i sosem truskawkowo - jogurtowym, kompot wieloowocowy

 

Kajzerka z masłem, szynka z indyka, ogórek świeży, kiełki, herbata truskawkowa, kiwi

 

Czwartek

25.04.

Kawa inka,
pieczywo mieszane z masłem, parówki z szynki z ketchupem, ogórek kiszony,
herbata wiśniowa

 

 

Jabłko

ZUPA: Zacierkowa z jarzynami i natką pietruszki

II DANIE: Kasza gryczana, schab pieczony z sosem musztardowym, surówka z białej kapusty z majonezem i papryka, woda z miodem i grejpfrutem

 

Chałka z masłem, twarożek waniliowy, brzoskwinie, herbata z cytryną

 

Piątek
26.04.

Kasza manna z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, szynka z indyka, sałata, pomidor koktajlowy, herbata z cytryną

 

Jabłko

ZUPA: Pomidorowa z makaronem i koperkiem

II DANIE: Ziemniaki, filet z miruny, mizeria z jogurtem, kompot wieloowocowy

 

Chrupki kukurydziane, owoce suszone: morele, orzechy włoskie, pestki słonecznika, herbata malinowa

Jadłospis może ulec zmianie.