Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

13 października - poniedziałek

 
śniadanie:

zacierki z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, sałata, pomidor, herbata z cytryną


II śniadanie:

jabłko, kalarepa


obiad:

pieczarkowa, kasza kus - kus, indyk z warzywami, kompot wieloowocowy


podwieczorek:

bułka paluch z masłem, polędwica sopocka, ogórek kiszony, herbata wiśniowa, 1/2 banana


14 października - wtorek


śniadanie:

kakao, pieczywo mieszane z masłem, szynka wędzona, jajko, sałata, papryka, kiełki, herbata malinowa


II śniadanie:

jabłko, marchewka do chrupania


obiad:

brokułowa, ryż na sypko, gulasz z szynki z sosem własnym, ogórek kiszony z papryką i oliwą, woda z miodem i grejpfrutem


podwieczorek:

chałka z masłem, twarożek waniliowy, herbata z cytryną, 1/2 gruszki


15 października - środa


śniadanie:

płatki kukurydziane z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, szynka z indyka, sałata, pomidor, herbata z cytryną

 
II śniadanie:

jabłko


obiad:

barszcz czerwony, naleśniki z białym serem i polewą malinową, kompot wieloowocowy


podwieczorek:

bułka wrocławska z masłem, szynkowa, kiełki, rzodkiewki, herbata malinowa, 1/2 jabłka


16 października - czwartek 

 
śniadanie:

kawa inka, pieczywo mieszane z masłem, parówki z szynki z ketchupem, ogórek kiszony, herbata truskawkowa

 
II śniadanie:

jabłko, soki tłoczone

 
obiad:

grochówka, kasza gryczana, pieczeń schabowa z sosem własnym, surówka z białej kapusty z papryką, woda z miodem i pomarańczą

 
podwieczorek:

gofry z musem jabłkowym ( wypiek własny ), herbata z cytryną

 

17 października - piątek

 
śniadanie:

kasza manna z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, polędwica sopocka, sałata, papryka, herbata z cytryną

 
II śniadanie:

jabłko

 
obiad:

pomidorowa z ryżem, ziemniaki, filet z miruny, marchewka z chrzanem, kompot wieloowocowy

 
podwieczorek:

bułka wrocławska z masłem, ser żółty, pomidor, herbata truskawkowa, 1/2 jabłka